Dieren en natuur

De naam van de school zegt het al; we zijn een groene school. Met een eigen kinderboerderij met moestuin, een buitenlokaal en een bos. We maken de kinderen bewust van de natuur om ons heen en van de invloed die wij hebben op deze natuur.  De flora en fauna in en om de school bieden een rijke leeromgeving!

Kinderboerderij

Het is best uniek, een school met een eigen kinderboerderij. Samen zorgen we voor konijnen, cavia's en kippen. Een groepje Wijze Uilen, kinderen uit de midden-bovenbouw, leren jongere kinderen van alles over onze dieren. Tijdens de pauzes kun je heerlijk knuffelen of een eitje rapen. 

Moestuin

Wij verbouwen groente en fruit in speciale moestuinbakken. Om te zorgen dat het goed lukt gebruiken we de "Makkelijke Moestuin Methode'. In het voorjaar gaan we zaaien. In de zomer genieten we van aardbeiden, sla, worteltjes en kruiden. Tenzij de konijnen zijn ontsnapt.

Tiny Forest

Sinds 2020 hebben we op ons schoolplein een Tiny Forest. Een bos ter grootte van een tennisveld. Het is ontworpen en geplant door  de kinderen, ouders en buurtbewoners. Er staan maar liefst 2200 inheemse bomen en struiken. Binnen 5 jaar groeit dit uit tot een krachtig ecosysteem. Behalve dat het de waterbergingscapaciteit vergroot, verbetert de luchtkwaliteit en gaat het hittestress tegen. Ook wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Deze effecten zijn prachtig maar het is de Groene Vallei ook om iets anders te doen. Het bos brengt de natuurbeleving dichterbij. Het prikkelt de nieuwsgierigheid en geeft kinderen kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken en erover te leren. En ook niet onbelangrijk; een bos voor de deur heeft een positief effect op de gezondheid. 

 

Kijk hier naar de film van de plantdag: Tiny Forest plantdag